‘ MLAĐA’ – Pamela Redmond Satran

20170831_111629.jpg

Osnovne informacije:

Naziv romana: ‘Mlađa’ (Younger)

Autor: Pamela Redmond Satran

Žanr: Komedija/Ljubavni

Broj strana: 267

Izdavač: Vulkan izdavaštvo

Sinopis:

Lajzi je potreban novi početak. Kćerka joj je odrasla i napušta je zbog odlaska na fakultet, a muž… pa, on je napušta zbog druge. Vreme je da se Lajza vrati životu kog se odrekla zbog porodice – inspirativnom poslu i zabavi sa prijateljima. Postoji samo jedan problem: čini se da su ostali zaboravili da pritisnu pauzu kad i ona, jer niko ne želi da zaposli samohranu majku koja je poslednji put radila pre petnaest godina.

Međutim, kada mladolikoj Lajzi priđe zgodni Džoš, verujući da je ona u dvadesetim kao i on, Lajzina drugarica Megi dolazi na sjajnu ideju – jednostavno se treba pretvarati da je tako. Uz malo Meginog doterivanja, Lajza ponovo postaje mlada ambiciozna devojka i bez prolema dobija posao koji želi. Džoš se sve više zaljubljuje u nju, jer ni jedna devojka njegovih godina nije tako kul, i pred njom se odjednom otvaraju mogućnosti da nadoknadi sve propušteno – i mnogo više od toga. Samo, jedna od tih mogućnosti je da će biti uhvaćena u laži…

Utisci o romanu:

Tema koja se obrađuje u romanu samo se na prvi pogled čini neozbiljnom. Roman je lako štivo i zanimljiv je za čitanje, no ne treba ga uzimati olako. Govori nam o tome, da svi mi u jednom trenutku izgubimo sigurnost u sebe, da ne treba odustajati od svojih ideala i želja, kao i da nikada nije kasno da ostvarimo svoje snove.

Lik Lajze je lepo napisan, dok je moj omiljeni ipak lik njene najbolje drugarice Megi. U Megi sam prepoznala neke ljude iz svog života i to me je oduševilo. Ona je zapravo najjači karakter u ovom romanu i ona drži celu priču. Mislim da svako od nas ima jednog takvog prijatelja ili barem poznanika.

Roman ima jako zanimljive i čudne situacije. Autorka nam prikazuje stvarne i ljudske probleme, koji nam dok čitamo knjigu izgledaju smešni, ali kada to lično doživimo menjamo mišljenje.

Stil pisanja podseća na stil autorki Sofi Kinseli ili npr. Aleksandre Poter.

Knjga mi se dopala, preporučujem svim ljubiteljima ovog žanra da joj pruže šansu ako već nisu.

20170909_110956

Utisci o koricama knjige/vizuelnom izgledu:

Na koricama su predstavljeni likovi iz serije ‘ Mlađa’, koja je urađena po knjizi. Meni lično ne smetaju,  čak mi se dopada, verovatno zato što sam gledala seriju pre nego što sam pročitala knjigu. To mi se  dešava jer nekad ni ne znam da postoji knjiga prevedena kod nas.

20170909_110746

Good reads:

Do sledeceg posta ❤❤❤,

Anđela

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s