‘TRI MRAČNE KRUNE’-Kendare Blejk

Osnovne informacije:

Naziv romana: Tri mračne krune (Three dark crowns)
Autor: Kendare Blejk (Kendare Blake)
Žanr: Tinejdž
Broj strana: 324
Povez: Mek
Izdavač: Pablik Praktikum
Sinopis:
„Tri mračne krune” je burna priča zasnovana na obmani, isprepletana sebičnim željama za iskupljenjem i osvetom u prevrtljivoj igri koja prati tradiciju podmukle vladavine matrijarhata.

U svakoj generaciji na ostrvu Fenbern rode se trojke – tri kraljice, koje imaju jednako pravo na tron i određenu vrstu magije na raspolaganju. Mirabela je žestoka upravljačica elementima, sposobna da sprži sve i svakoga vatrom i munjama čim pucne prstima. Ketrin, trovačica, može da konzumira najsmrtonosnije otrove, a da je čak ni stomak ne zaboli. Za Arsino, upravljačicu prirodom, kažu da ima sposobnost da učini da ruže procvetaju, dok divlje zveri rade sve što im ona kaže.

Međutim, kraljevsko poreklo ne garantuje da će neka od njih biti kraljica. Svaka sestra mora da se bori za krunu. Ona koja izgubi borbu – gubi i život. U noći kada napune šesnaest godina, njihova borba počinje. Poslednja kraljica koja ostane živa biće krunisana.

20171111_221803

Utisci o romanu:

Roman “Tri mračne krune” je tinejdž fikcija. Svet tri sestre kraljice nije me osvojio na prvi pogled. Jako je kompikovan i autorka vas ja zasula podacima na prvih par strana, što otežava čitanje. Dugo nisam čitala fikciju, tako da sam i zaboravila kako izgleda upoznavanje sa izmišljenim svetom autora. U ovom slučaju za mene je bilo naporno (neka imena i nazive nisam mogla čak ni da izgovorim, tako da sam ih vešto preskakala).

Priču pratimo iz ugla tri sestre Ketrin, Arsino i Mirabela. Svaka od njih je priča za sebe i živi svoj život. Svaku od njih različito doživljavate. Meni se najviše dopala Mirabela kao ličnost. Njen karakter i snaga koju poseduje su ono sa čime sam se ja mogla da identifikovati.

Takođe, ostali likovi u knjizi su lepo razrađeni. Razumete njihove životne probleme iako su neki od njih u našem svetu nerealni možete se sa njima poistovetiti.

Knjiga je takodje bogata različitim komplikovanim međuljudskim odnosima, u kojima možete naći različite poruke.

Stil pisanja je izuzetno lagan, tako da se knjiga čita brzo.

Radnja varira, od izuzetno spore do izuzetno brze. Nekada ćete moći da prespavate poglavlje, a nekada ćete morati da čitate isto dva puta kako biste shvatili šta se događa.

Kao i skoro svaki put kod knjiga ovog žanra, one moraju fenomenalno da se završe premda u suštini nisu bili nikakvo posebno štivo. Ali bez obzira na to, zbog završetka svakako morate da pročitate i drugi deo!

Utisci o koricama knjige/vizuelnom izgledu:

Korice su fantastične! Svaka čast Pablik praktikum-u!

Good reads:

☆☆☆☆

Knjiga na goodreads-u

Do sledećeg posta šaljem vam ljubav ♥♥♥,

Andjela

One thought on “‘TRI MRAČNE KRUNE’-Kendare Blejk

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s