‘DEČAK OD STAKLA’ – Donato Karizi

OSNOVNE INFORMACIJE:

Naziv dela: Dečak od stakla (Il cacciatore del buio)
Autor: Donato Karizi (Donato Carrisi)
DONATO KARIZI rođen je 1973. u Italiji. Studirao je pravo i kriminologiju, pre nego što je počeo da se bavi pisanjem. Od 1999. pisao je scenarije za televiziju. Njegov prvi roman Šaptač osvojio je pet međunarodnih književnih nagrada i preveden je na desetine jezika. Karizi živi u Rimu.
Žanr: Triler
Broj strana: 320
Povez: Mek
Izdavač: Vulkan izdavaštvo
Sinopis:
Ne postoje tragovi, već znaci.

Nema zločina, samo anomalija.

A svaka smrt samo je početak.

On je čovek koji nema više ništa – nema identitet, nema sećanje, ni ljubav i mržnju – jedino svoj bes… I jedan skriveni talenat. Jer Markus je poslednji ispovednik: sveštenik koji je sposoban da otkrije anomalije i da nazre niti od kojih je ispleteno svako ubistvo. Ali neke niti su toliko zapletene da možda čak ni on neće uspeti ih rasplete.

Ona je žena koja pokušava da ponovo pronađe sebe. Dok Markus krišom obilazi mesto zločina, Sandra se tu skriva iza objektiva svog foto-aparata. Ona je forenzički fotograf: njen talenat je da fotografiše prazninu, da je učini vidljivom. Ali ovoga puta praznina je tako mračna i duboka da preti da je proguta.
Dok ubilačko bezumlje divlja oko njih, Markus i Sandra pokušavaju da proniknu u um zločinca i otkriju njegov plan, užasan i zastrašujuće briljantan. I baš kada pomisle da su se približili rešenju, delići slagalice otkrivaju stravičnu sliku koju nisu mogli ni da naslute…
Zlo je pravilo. Dobro je izuzetak.

UTISCI O ROMANU:

Dečak od stakla nastavak je Karizijevog romana “Lovac na duše”, koji me je oduševio.

IMG_20170813_130702_464

Sa nestrpljenjem sam očekivala Sajam knjiga kako bi između ostalog, nabavila i drugi deo iz ovog serijala.

Premda je prvi deo iz serijala bio bolji, ni drugi me nije razočarao. Knjige se mogu čitati i odvojeno (ne morate čitati prvi deo, da biste pročitali drugi), mada vam svakako ne preporučujem da prvi deo zanemarite.

Radnja je odlična, priča iziskuje da joj posvetite pažnju zato što je komplikovana. Nemojte se nadati da ćete otkriti sve misterije i razotkriti sve tajne, jer nećete (hahah).

Karizi je totalni majstor, mislim da ni on sam ne zna šta mu je u glavi. Način na koji se poigrava sa nama čitaocima, ali i svojim likovima samo potvrđuje kolika je magija njegovih knjiga.

Lik Markusa me je opčinio, on je totalni čudak i nemoguće je da vas ne zainteresuje. Sandra je pak žena u koju se nećete zaljubiti na prvi pogled, međutim kako je upoznajte postajete sve više zaintrigirani njom.

Za ispovednike, Markusov monaški red, nisam čula pre. Nisam se preterano interesovala za takve verske stvari, ali način na koji se u ovoj knjizi to kombiniju sa misterijom je zadivljujuć.

Jedva čekam da nabavim treći deo ovog serijala koji je nedavno izašao, ali i da se družim sa još nekom Karizijevom knjigom (sa Šaptačem uskoro…).

Znam da ne želite da propustite knjige, jednog od najboljih pisaca iz ovoga žanra. Ako ih još niste čitali, ne znam šta čekate????

20171110_132109.jpg

UTISCI O KORICAMA KNJIGE/ VIZUELNOM IZGLEDU:

Ovo su stare Vulknove korice, koje su neverovatne! Međutim, Vulkan je uradio reizdanje korica, koje mi se uopšte ne dopadaju (nove korice možete pogledati OVDE).

Srećna sam što sam nabavila prva dva dela ovog izdanja, a ujedno i tužna što će se treći razlikovati od njih.

GOOD READS:

☆☆☆☆☆

Knjiga na goodreads-u

Do sledećeg posta,kao i uvek, šaljem vam ljubav ♥♥♥,

Anđela

4 thoughts on “‘DEČAK OD STAKLA’ – Donato Karizi

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s