‘PRINCEZA OD PAPIRA’ – Erin Vot

OSNOVNE INFORMACIJE:

Naziv dela: Princeza od papira (The Royals, #1)
Autor: Erin Vot (dve autorke)
ERIN VOT je plod umova dva autora bestselera koje spaja ljubav prema sjajnim knjigama i zavisnost od pisanja. Njihova najveća ljubav (nakon porodice i kućnih ljubimaca, naravno)? Traganje za zabavnim – ponekad i ludim – idejama. Najveći strah? Rastanak. Možete stupiti u kontakt s njima putem zajedničke imejl-adrese: authorerinwatt@gmail.com
Žanr: Ljubavni roman
Broj strana: 288
Povez: mek
Izdavač: Vulkan izdavaštvo
Sinopis:

Samo je želela da ostane verna sebi…

Ela Harper je borac – optimista je i sa obe noge stoji čvrsto na zemlji. Čitavog života selila se iz grada u grad i pokušavala da sastavi kraj sa krajem, verujući da će se jednog dana izvući iz siromaštva. Nakon što joj je majka umrla, ostala je sama na svetu.

Sve dok se nije pojavio Kalum Rojal, najbolji prijatelj njenog oca kog nikada nije upoznala. Ovaj milijarder postaće njen anđeo čuvar i smestiće je u svoj raskošan dom, zajedno sa petoricom svojih sinova, koji Elu vide kao uljeza. Ne zna se koji je od njih šarmantniji i privlačniji, ali nijedan nije toliko fatalan kao Rid. Međutim, on je rešen da Elu vrati u blato iz kojeg je ispuzala.

Život iz bajke ima i onu drugu, mračnu stranu, a to je nešto sa čime se Ela nikada do sada nije susrela. Ako misli da opstane, moraće da nauči da igra po drugačijim pravilima igre.

20171221_123202-01

UTISCI O ROMANU:

Mada ima 288 strana, ja sam imala osećaj kao da je bilo 50. Lako štivo, koje se brzo čita. Primamljivo je i tera vas da okrećete strane, a da toga niste ni svesni. Izgubite se u vremenu i u svom tom Rojal svetu.

Opuštajuće je i zanimljivo. Nikada nije dosadno, čak i kada ste svesni da se ništa veliko zapravo nije desilo.

Ono što vas kroz celu knjigu čini napetim jeste odnos između Ele i Rida. Sve varnice i čudna energija (koja nije negativna jednostavno je drugačija) doprinose brzom i lakom čitanju.

Ima eksplicitnijih scena, ali pretpostavljam da je zato knjiga stavljena u žanr Ljubavni roman, a ne u YA, što sam ja prvobitno mislila.

Ela je lik koji osvaja. Definitivno je moj favorit od svih ženskih likova, o kojima sam čitala, u 2017-oj. Početak njene priče je presimpatičan,  duhovit i u isto vreme ozbiljan i pomalo pesimističan.

“Stid i principi du za ljude koji ne moraju da se brinu za sitnice kao što su koliko hrane mogu da kupe za dolar, da im duže potraje… Stid je luksuz!”

Princeza od papira, Erin Vot

Rid. Pa Rid je Rid. On je onaj tip “toplo – hladno”, “volim te- ne volim te”. Svi znaju takve likove, problematične a u duši dobre, male, povređene dečake (bljak…). Nije mi to smetalo, čak naprotiv, za ovu priču je neophodan jedan Rid.

Premda Rid nije bio moj favorit, u ovom romanu zaista nije teško pronaći omiljenog muškog lika (petorica braće, ne zna se koji je lepši?!).

Kao svog favorita iz porodice Rojal izdvojila bih Gidion, Ridovog starijeg brata, koji je mističniji. Mislim da će se on kao lik u nastavcima posebno istaći i da će njegova priča posebno doći do izražaja (videćemo hoću li se demantovati posle drugog dela).

“Sudbina je za slabiće – one koji nemaju dovoljno moći ili volje da oblikuju život prema svojim potrebama.”

Princeza od papira, Erin Vot

Sve u svemu, početak serijala je odličan iako priča još uvek nije pokazala svoj pun potencijal. Kod nas su prevedena još dva dela (“Princ od papira”, “Palata od papira”) koje planiram da nabavim uskoro. Jako se radujem nastavku čitanja!

UTISCI O KORICAMA / VIZUELNOM IZGLEDU KNJIGE:

Simpatične.

GOOD READS:

☆☆☆☆☆

Knjiga na good reads-u

PRATITE ME I NA OSTALIM DRUŠTVENIM MREŽAMA

instagram
facebook
youtube kanal

Do sledećeg posta šaljem vam ljubav♥♥♥,

Anđela

2 thoughts on “‘PRINCEZA OD PAPIRA’ – Erin Vot

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s