‘GNEV I ZORA’ – Rene Ahdie

OSNOVNE INFORMACIJE:

Naziv romana: Gnev i zora
Autor: Rene Ahdie
Žanr: YA
Broj strana: 288
Povez: mek
Izdavač: Publik praktikum
***Sajt izdavačke kuće Publik praktikum
Sinopis:
„Stotinu života za onaj jedan život koji si ti uzeo. Po jedan, svakoga dana u zoru. Propustiš li jedno jedino jutro, izvući ću te iz tvojih snova. Izvući ću te iz tvog grada. I oduzeću ti život hiljadu puta iznova.”

Svaka zora donosi užas drugoj porodici u zemlji kojom vlada ubica. Kalid, osamnaestogodišnji vladar Korasana, svake noći dovodi novu nevestu samo da bi bila pogubljena u svitanje. Iznenada, dolazi do neočekivanog iznenađenja kada se šesnaestogodišnja Šeherezada dobrovoljno ponudi da se uda za kalifa. Ali ona ima promišljen plan – da preživi i osveti se za surovu smrt svoje najbolje drugarice i drugih mladih devojaka koje su ubijene bez ikakvog objašnjenja. Svojim smislom za humor i odlučnošću, zaista će preživeti novu zoru koju nijedna druga devojka pre nje nije… ali će i saznati stvari koje nije ni slutila da se kriju ispod površine bezgranične surovosti ʽdečaka – kraljaʼ.
Da li će uspeti da, jednom zauvek, prekine ciklus smrti i uništenja?

UTISCI O ROMANU:

Ovaj roman je dobar predstavnik YA žanra.

Poseduje sve ono što jedan roman iz istog treba da sadrži.

Dinamična radnja, ne preteška, ali zanimljiva + likovi koji vam prirastaju srcu  + lak stil pisanja = prava poslastica.

Romansa između Kalida i Šeherezade stavljena je u prvi plan, ali kroz radnju ističu se i  druge stavke kao što su porodica, društvo, prijateljstvo…

Lik Tarika nije mi se dopao, iako on nije negativac. Doživela sam ga kao nekog ludog control freak-a.

Kao ljubitelj istočnjačkih krajeva, na mene je poseban utisak ostavio njihov kalifat i temperament ljudi, opisi pustinje i krajeva gde žive. To je prikazano jako lepo i uverljivo, što doprinosi doživljaju.

20180131_153421-01

UTISCI O KORICAMA KNJIGE/ VIZUELNOM IZGLEDU:

Korice su fenomenalno dizajnirane, ali kao što se može primetiti srebrna slova su počela da se grebu. Moram da napomenem da knjigu nisam iznosila iz kuće. Bila je isključivo na polici i u mojim rukama.

Iako je ovo očigledna greška u štampi, moram da pohvali izdavačku kuću Publik Pratkitum iz jednog drugog razloga, zbog njihovog fenomenalnog pristupa čitaocima. Nije mi prvi put da se susrećem sa ljubaznošću ove izdavačke kuće (što je danas u izdavaštvu kao i u životu retko) i na Sajmu u Beogradu blistali su istom. Drago mi je što na greške ne zatvaraju oči, što su spremni da ih isparave i što poštuju svoje kupce. Big respect 🙂 (što bi se reklo na čistom srpskom hahah) Očekujem puno dobrih naslova od njih ove godine!

GOOD READS:

☆☆☆☆☆

Knjiga na good reads-u

Do sledećeg posta šaljem vam ljubav ♥♥♥,

Anđela

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s