‘PREVARI ME AKO SMEŠ’ – Tes Stimson

OSNOVNE INFORMACIJE: 

Naziv : Prevari me ako smeš
Autor:
TES STIMSON redovno piše za Dejli mejl, kao i za nekoliko ženskih časopisa. Rođena i odrasla u Saseksu, diplomirala je na Oksfordu a zatim provela nekoliko godina kao producent vesti na ITN-u. Živi na Floridi sa suprugom Amerikancem, kćerkom i dva sina.
Žanr: Ljubavni roman
Broj strana: 288
Povez: mek
Izdavač: Vulkan izdavaštvo
Sinopis:
Muž. Žena. Ljubavnica. Na čijoj ćete vi biti strani?

„Savršeno štivo za plažu. Ova knjiga bi trebalo da ima upozorenje – ne uzimajte ako imate posla. Tes Stimson je prevazišla sebe.“
Sandej tajms

Nikolas Lajon savršen je muž – zgodni advokat za razvode koji obožava svoju ženu i porodicu. Sara Kaplan savršena je zavodnica – seksepilna mlada pravnica koja se umorila od toga da bude singl. A Malinča Lajon savršena je žena – i dalje je lepa, piše popularne kuvare i majka je tri predivne kćerke.
Nikolas, čovek koji je lud za svojom ženom, sasvim neočekivano počinje da mašta o Sari. Sara se poigrava sa njim, a Malinča se suočava sa sopstvenim izazovima. Od skupih londonskih klubova do živopisne engleske unutrašnjosti, ono što je počelo kao trenutna fizička privlačnost sada se u potpunosti otrglo kontroli. Nekada srećno oženjen čovek i dve veoma različite žene saznaće kako je to kada im se ispune najsmelije želje i kada svako od njih dobije ono što zaslužuje.

20180530_150107-01

UTISCI O ROMANU:

Prijatno iznenađenje! Nisam očekivala da će mi se knjiga svideti i da ću ovoliko uživati čitajući.

Premda ovo jeste lako štivo i opuštena priča ona se ujedno bavi i ozbiljnim temama – domom, brakom i porodicom.

Autorka je detaljno i ozbiljno pristupila ovoj naizgled lakoj temi, koju je doslovno sažvakanu i lepo upakovanu prenela na papir.

Priču pratimo iz tri ugla glavnih junaka – Nikolasa ( čoveka koji vara ženu), Malinče (prevarene žene) i Sare (ljubavnice). Oni nam, svako na svoj način prenose njihov doživljaj situacije. A mi iz njihovih perspektiva možemo donositi, apsolutno samostalno,  zaključke o ovom ljubavnom trouglu.

Ono što me je posebno oduševilo jeste što smo iste scene i događaje mogli da pratimo iz uglova svakog od likova posebno. Doslovno iste dijaloge čitaćete par puta na nekoliko strana, ali proživećete ih sasvim drugačije baš kao i glavni likovi romana.

Tes je na zanimljiv način obradila teme poput krize srednjih godina, ljubavnog trougla, razvoda… Bez osude i ličnog stava, predstavila je likove onakve kakvi zaista jesu i prikazala nam je priču kakvu često možemo da čujemo, koju smo sami preživeli ili bili njeni svedoci na iskren, istinit i simpatičan način.

Kraj me nije iznenadio, pretpostavila sam šta će se desiti, jer se u bračnim preljubama ili ljubavnim trouglovima sve skoro uvek završi tako. To je jedino što mi se nije dopalo, ali autorka je prenela jednu životnu priču baš onako kako ona i izgleda u realnosti.

IMG_20180520_133644_230-01

UTISCI O KORICAMA KNJIGE/ VIZUELNOM IZGLEDU:

Na neki način izgledaju jeftino i predstavljaju roman kao ono što nije.

Da, ovo jeste erotiski roman (u neku ruku), ali dok čitate uopšte ne odiše tom vibracijom, niti ima toliko erotski scena. Mislim da je taj deo jako doziran.

GOOD READS:

☆☆☆☆☆

Knjiga na good reads-u

Do sledećeg posta šaljem vam ljubav♥♥♥,

Anđela

One thought on “‘PREVARI ME AKO SMEŠ’ – Tes Stimson

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s