‘OBLOGE OD MASTILA’ – Blogdan

OSNOVNE INFORMACIJE:

Naziv dela:  Obloge od mastila
Autor:
BOGDAN STEVANOVIĆ BLOGDAN rođen je u Beogradu 17. decembra 1988. godine. Završio je Trinaestu beogradsku gimnaziju, a nakon toga je diplomirao na Geografskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na Odseku za turizmologiju. Posle osnovnih studija pohađao je master studije turističkog novinarstva na Univerzitetu Autonoma u Barseloni. Autor je projekta Svet dostupan svima, osnovanog sa ciljem pružanja informacija o turističkim destinacijama osobama koje koriste invalidska kolica. Jedan je od osnivača humanitarnog pokreta Pokaži malo da ti je stalo. Izabravši ime Blogdan, od decembra 2014. godine piše istoimeni blog koji je za dve godine okupio više od 100.000 pratilaca. Priče sa bloga prenosili su vodeći onlajn i štampani mediji u zemlji i regionu. Bogdan je TEDx govornik i kolumnista.
Žanr: domaći autor
Broj strana: 184
Povez: mek
Izdavač: Vulkan izdavaštvo
Sinopis:

Pišući o temama koje su obeležile život modernog čoveka, Bogdan Stevanović daje odgovore na pitanja za kojima svako traga, a istovremeno nas podseća kako je najvažnije da pažljivo biramo poziciju iz koje ćemo posmatrati svet u nama i svet oko nas. Svaka njegova priča intimni je razgovor sa samim sobom, ali i s tobom koji obeshrabreno čekaš dugu posle kiše. Uz ove redove ćeš shvatiti koliko je lako da zaboraviš ali i da se zaboravljenog setiš, da preboliš ali i da ponovo zavoliš, da zagrliš sadašnjost ali i da u tom zagrljaju dočekaš budućnost.

Reči mogu biti lepe i ružne, istinite i lažne, ali samo prave reči mogu vratiti oku sjaj. Reči su čudesne, jer imaju moć da izleče dušu. Bogdan Stevanović ostavlja na papiru tragove mastila koji prate ritam njegovog srca i ne čini to da bi ostavio zapis o sebi i vremenu u kojem živi. Njegova misija je mnogo uzvišenija, a vođena je samo jednom željom – da otkucaje tog srca oseti svako ko bude čitao ove redove.

MOJI UTISCI:

Pre otprilike godinu dana, otkrila sam Bogdanov blog. Naravno da sam bila oduševljena načinom na koji piše i temama koje obrađuje. Svoje oduševljenje podelila sam i sa vama kroz par insta storija, a neki od vas su mi pisali da su mi neizmerno zahvalni što sam im otkrila ovog dečka i njegovu internet oazu.

Kako je to sve tako krenulo, logično je bilo i da nabavim Bogdanovu prvu knjigu.

Od knjige nisam očekivala ništa manje nego oduševljenje, jer znajući kako ovaj dečko piše, ništa drugo nije dolazilo u obzir.

Da li sam pala u nestvest, kao što sam očekivala? Pa, iskren odgovor je, i ne baš. Naravoučenije, nemojte imati prevelika očekivanja, ni od koga i ni od čega!

Knjiga sadrži mnoštvo tekstova, kako sa njegovog bloga, tako i novih još neobjavljivanih.

IMG_20180917_101857_864-01.jpeg

Preporučujem vam da tekstove ne čitate kao roman, jedan za drugim, i tako napravite istu grešku kao ja.

Savet plus, možete da držite knjigu pored kreveta i svako veče pred spavanje pročitate dva, tri teksta. Na taj način priče će imati više efekta i izbeći ćete da vam knjiga dosadi (kao što se meni desilo).

Ono što mi je zasmetalo kroz tekstove jeste to što se provlače iste ili relativno slične fraze i metafore. Mislim da na taj način priča postaje monotona.

Tekstovi koji su mi se dopali: Pupak Balkana, Gde su svi?, Poslodavci lojalnost se ne zahteva nego zaslužuje.

UTISCI O KORICAMA / VIZUELNOM IZGLEDU:

Slatko.

GOOD READS:

☆☆☆☆

“Obloge od mastila” na goodreads-u

Do sledećeg posta šaljem vam ljubav ♥♥♥,

Anđela

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s