ELITE (Elita) – serija

*SVE SLIKE IZ OVOG POSTA PRONAĐENE SU I PREUZETE SA INTERNETA (GOOGLE.COM)

OSNOVNE INFORMACIJE:

Televizija: Netflix
Žanr: triler, krimi, tinejdž
Glavne uloge: María Pedraza, Itzan Escamilla, Miguel Bernardeau, Miguel Herran, Jaime Lorente, Mina El Hammani…
Trajanje epizode: 50 minuta
Početak prikazivanja: 5. oktobar 2018.
Jezik: španski
Trailer:

MOJ SINOPIS:

Nadia, Samuel i Kristian dobijaju stipendiju za školovanje u elitnoj španskoj školi, nakon što je njihova škola u siromašnom kvartu oštećena u požaru.
U ovoj elitnoj, španskoj školi školuju se deca za koju su predviđene velike stvari, zbog moći i ugleda koji poseduju njihovi roditelji.

Uskoro, većina učenika okrenuće se protiv pridošle družine. Samuel će postati blizak sa Marinom, koja za sobom ima vrlo lošu ljubavnu prošlost. Ona će mu jedina prižiti ruku prijateljstva. Dok će Nadia početi da gradi specifičan odnos sa Gustavom, Marininim bratom. Kristian će,na svoj način pokušati da pronađe mesto u ovom surovom svetu razmaženih klinaca.

Sukobi u školi rezultiraće – ubistvom. No, glavno pitanje je upravo, ko je ubio Marinu? Kako su je pronašli mrtvu? I da li je i kako Samuel umešan u sve to?

LIKOVI:

Na različite načine, kroz likove ove serije, predstavljena su raznovrsna društvena pitanja poput seksualnosti i religije u specifičnom španskom društvu. To me je najviše i fasciniralo dok sam gledala seriju.

Priča prati i porodice glavnih likova. Njihove životne probleme i suočavanje sa istima. Svako se bori na na svoj način, te imamo priliku da uočimo kako ljudi različitih statusa pokušavaju da opstanu.

Nadia je devojka muslimanske veroispovesti. Ona ima velike snove za budućnost, ali i jednu veliku prepreku za ostvarenje istih. Svoj hidžab… Iako nekoliko puta ističe, da je nošenje hidžaba njena samostalna odluka, bez obzira na to što su njeni roditelji pobožni muslimani, doseljenici iz druge zemlje, ona doživljava različite vrste osude. Premda je osuda većinom prećutna, ona je ipak primorana da se odrekne jednog dela sebe radi opstanka, kako u školi tako i u celom društvu.

Nadia 🙂

Kristian je, pak, razapet između nesnosne želje za novcem, bogatim društvom i položajem i neprijatnostima siromaštva, prijateljstva i normalnosti. On će se zbog svoje naivnosti i svoje loše ambicije umešati u bolesnu ljubavnu vezu najpopularnijeg para u školi. Kako će se to na kraju završiti po njega?

Kristian 🙂

Tu je i Samuel i njegov brat Nano, koji samo donosi nevolje posle povratka iz zatvora. Kako i zašto će se braća sukobiti? Šta, ili ti bolje reći, ko će biti uzrok njihovog sukoba?

Samuel 🙂

DA LI JE OVO SERIJA ZA VAS?

Mislim da vas je sve ovo što ste do sada pročitali dovoljno zainteresovalo za gledanje. Serija obiluje misterijom i konstantno vas nagoni da se pitate. Ko je, šta, kako i zbog čega uradio?

Ako ste bili fan “Slatkih malih lažljivica” ili nekih španskih filmova poput “The invisible guest”sa Mariom Casasom u glavnoj ulozi, onda je ovo serija za vas! 🙂

Na kom sajtu sam ja gledala seriju: http://epizode.ws/online-serije-sa-prevodom/elite/

PRATITE ME I NA OSTALIM DRUŠTVENIM MREŽAMA

instagram
facebook
youtube kanal

Do sledećeg posta šaljem vam ljubav ♥♥♥,

Anđela

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s