‘PRVA BRAČNA NOĆ’ – Sofi Kinsela

OSNOVNE INFORMACIJE:

Naziv:  Prva bračna noć
Autor:

Sofi Kinsela rođena je 12. decembra 1971. Sofi Kinsela je zapravo pseudonim Medlin Vikam. Sofi je njeno srednje ime, a Kinsela majčino prezime. Prijatelji i porodica je zovu Medi. Ova autorka je, pre nego što će se posvetiti literaturi, radila kao novinar prateći sektor tržišta i finansija. Sofi ima tri sina: Fredija, Huga i Oskara. Suprug joj je nastavnik i predaje latinski jezik u osnovnoj školi. Romani iz serijala o Kupoholičarki su prodati u preko 6, 3 miliona kopija samo u SAD.
Žanr: čiklit, ljubavni, komedija
Broj strana: 489
Povez: mek
Izdavač: Laguna
Sinopis:

Loti samo želi da se uda – naravno, za onog pravog. Sigurna je da će je njen momak zaprositi.

I tako, kad prosidba izostane a ona sretne svoju prvu ljubav iz rane mladosti, Loti se odlučuje na drastičan korak. Venčaće se odmah, bez veridbe, bez gužve i, pre svega, bez seksa pre nego što budu zvanično venčani. To je savršen plan!

S druge strane…

Flis se bori s košmarnim razvodom i samo želi da njena mlađa sestra Loti nipošto ne ponovi njene greške. Zaključuje da po svaku cenu mora sprečiti Lotinu udaju i zato kreće za (ne)srećnim parom koji putuje da provede medeni mesec na jednom grčkom ostrvu.

Hoće li Loti doživeti prvu bračnu noć za pamćenje… ili za zaborav?

MOJI UTISCI:

Prva knjiga Sofi Kinsele koju sam pročitala bio je roman “Sećaš me se?”. Tada sam imala nekih 16 godina i to je bila jedna od prvih knjiga iz tog žanra koju sam imala prilike da čitam. Bila sam očarana tim romanom.

Sada dve godine kasnije, mnogo sam manje oduševljena Kinselinim romanom “Prva bračna noć”. Ne znam da li je do mene ili do nje, no evidentno je da nisam uživala u čitanju.

486 strana za ovakvu vrstu priče je i više nego previše! Sve bi to moglo da stane na nekih 200 strana, koje bi možda učinile priču i kvalitetnijom jer bi suzile nepotreban sadržaj.

Mučila sam se da knjigu uzmem u ruke, kao i dok sam okretala strane i čitala o glupostima dve glavne junakinje.

Ne znam da li je Sofi ikada upoznala devojke poput Loti i njene sestre, ali ja nikada nisam. Mislim da i neću jer duboko verujem da takve osobe u realnom svetu ne postoje.

Umela je na momente da bude duhovita, čak mogu reći i zanimljiva. Međutim, kada bih se setila celokupnog sadržaja i radnje romana, interesantne situacije nisu mogle preterano da mi poprave utisak.

Dok čitate ovaj žanr očekujete neku laganu priču, kada bih se izražavala grubo rekla bih glupu. Ova priča prelazi prag koji je dozvoljen za gluposti u ovakvim romanima. Jednostavno nema poentu!

Ovu knjigu vam iskreno ne bih preporučila jer nije vredna vremena koje sam na nju potrošila. Postoji toliko boljih knjiga ovog žanra, kao i boljih roman ove autorke. Možete slobodno da je zaobiđete u širokom luku. 😂

UTISCI O KORICAMA / VIZUELNOM IZGLEDU:

Korice su prave za roman ovog žanra.
Međutim, ja sam imala jednu “nezgodaciju” sa knjigom. Par nedelja posle ovog fotkanja, na kome je još lepa, nosila sam je na bazen. Nesrećna knjiga ostala je u torbi. Kako su mokri ljudi prolazili pored moje ležaljke potpuno su pokvasili torbu. Kada sam knjigu izvadila iz nje, imala sam šta da vidim. Bila je sasvim mokra kao da je plivala zajedno sa mnom u bazenu.😅😂 Premda je sada suva i slova su u redu, cela se izdeformisala i jako mi je žao zbog toga.😢

GOOD READS:

☆☆

Prva bračna noć na good reads-u

PRATITE ME I NA OSTALIM DRUŠTVENIM MREŽAMA

instagram
facebook

Do sledećeg posta šaljem vam ljubav ♥♥♥,

Anđela

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s