‘ILUZIONISTA’ – Alis Laplant

OSNOVNE INFORMACIJE:

Naziv:  Iluzionista
Autor:

Alis Laplant je nagrađivani autor i profesor kreativnog pisanja na univerzitetu Stanford i državnom univerzitetu San Francisko. Autor je pet knjiga i više udžbenika o pisanju. Odrasla je u Čikagu, a danas sa porodicom živi u Severnoj Karolini.
Žanr: triler
Broj strana: 280
Povez: mek
Izdavač: Vulkan
Sinopis:

Šta li smo mi? Veštičje kolo? Harem? 

Doktor Džon Tejlor, čuveni plastični hirurg i ugledan porodični čovek, pronađen je mrtav u hotelskoj sobi. Sve ukazuje na to da se radi o ubistvu, a istraga polako razotkriva šta se zapravo nalazi ispod savršene fasade njegovog života. Kada se na sahrani pojave tri žene – Debora, proračunata domaćica iz visokog društva, Em Džej, računovođa slobodnog duha, i Helen, ambiciozni onkolog, od kojih svaka sebe naziva njegovom suprugom, postaće jasno da je doktor Tejlor imao štošta da krije.

Dok mlada detektivka Samanta Adams pokušava da odmrsi niti brižljivo izgrađene mreže laži koja obavija život Džona Tejlora, shvatiće da niko nije sasvim nevin. Svaka od njegovih supruga ima sopstvene tajne i sposobna je za osvetu, a Samantina posvećenost slučaju počeće da se pretvara u opsesiju koja preti da i nju uvuče u začarani krug…

MOJI UTISCI:

Sinopis ove knjige je nešto što me je najviše privuklo da je čitam. Jednostavno je tako mistično napisan da odmah želite da saznate šta se zaboga desilo.

Ja sam jedna od onih osoba koja čita po 5 knjiga u isto vreme, što nikada nikome ne bih preporučila. Tako sam ovu knjigu čitala od aprila, u nekim prekidima, jer je njeno čitanje zahvatilo i period prijemnog ispita za fakultet.

Verujem da je to na neki način uticalo na celokupni utisak o ovoj knjizi, ali da nije ni najveći, a ni glavni krivac što se knjigom nisam preterano oduševila.

Priča je počela i tekla sasvim solidno, premda je bilo dosta nestvarnih delova koje sam ja teško mogla da zamislim u realnosti.

Likovi su poprilično korektni. Omiljena junakinja mi je Helen. Sasvim je prizeman i realan lik kojeg možete često da pronađete i u stvarnosti.

Jedina stvar koja mi se zaista nije dopala i koja je uticala da se moj utisak o knjizi jako pokvari bio je kraj, totalno je uništio priču. Roman se završio poprilično nejasno i glupo, bez ikakve poente.

UTISCI O KORICAMA / VIZUELNOM IZGLEDU:

Ove korice su mi skroz nejasne. Razumem zašto imamo prikaz tri žene, ali ostali detalji i sve u celini mi nije najočiglednije.

GOOD READS:

☆☆☆

Knjiga na good reads-u

PRATITE ME I NA OSTALIM DRUŠTVENIM MREŽAMA

instagram
facebook

Do sledećeg posta šaljem vam ljubav ♥♥♥,

Anđela

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s