‘GOSPODAR SENKI’ – Donato Karizi

OSNOVNE INFORMACIJE:

Naziv: Gospodar senki (treći deo serijala o Markusu) 
Autor:
DONATO KARIZI rođen je 1973. u Italiji. Studirao je pravo i kriminologiju, pre nego što je počeo da se bavi pisanjem. Od 1999. pisao je scenarije za televiziju. Njegov prvi roman Šaptač osvojio je pet međunarodnih književnih nagrada i preveden je na desetine jezika. Karizi živi u Rimu.
Žanr: misterija, triler
Broj strana: 264
Povez: mek
Izdavač: Vulkan knjige
Sinopis:
Postoji mesto na kojem svet svetlosti susreće svet tame. Tu se sve događa: u zemlji senki, gde je sve nepostojano, konfuzno, nesigurno. On je čuvar koji je postavljen da brani tu granicu. Zato što povremeno ponešto uspeva da prođe… Njegov zadatak je da ga vrati nazad.

Prošlo je pet vekova od kada je papa Lav X izdao tajanstvenu poslanicu po kojoj Večni grad ne sme ’nikada, nikada, nikada’ da ostane u mraku. Nezapamćena oluja obrušila se svom silinom na Rim. U haosu i panici koji su usledili, jedna senka, mračnija od svih, nečujno hoda gradom i seje smrt… i tragove. Tragove koje samo Markus, poslednji ispovednik, može da razume. Međutim, on je izgubio svoje najvrednije oruđe: sećanje. Ne seća se ničega iz nekoliko poslednjih dana, a to ubici daje ogromnu prednost. Samo Sandra Vega može da pomogne Markusu. Ona jedina zna njegovu tajnu, i iako je previše propatila da bi se ponovo suočila sa zlom, nešto je vuče da se uključi u ovu istragu.

Ali suton je sve bliže, a mrak je granica iza koje ostaje samo ambis ništavila.

Decak od stakla – Donato Karizi recenzija drugog dela serijala

MOJI UTISCI:

Kao i svaka prethodna Karizijeva knjiga iz ovog serijala, ni ova vas neće razočarati.

Radnja je dinamična i brza sa standardnim ludačkim momentima. Obrti su fenomenalni i vuče vas da čitate.

Tu su mnogi novi i stari likovi. Markus je i dalje moj favorit, ali ima još dosta dobrih junaka čiji je psihološki prikaz odličan.

Kao suvišno u ovoj knjizi napomenula bih Karizijevo nabrajanje naziva ulica u Rimu, koje nama ne znači apsolutno ništa. Čak i ako ste bili u Rimu, ne biste uspeli to da pohvatate i ne predstavlja nikakav bitan momenat za samu priču.

Kraj je takav da već možete da naslućujete odličan nastavak.

Ovaj serijal o Markusu volim pre svega zato što Karizi obrađuje verske misterije. U ovom romanu imamo prikaz inkvizitorskog suda i dodatno istraživanje katoličke veroispovesti još od perioda Lava X.

Pored toga što je fenomenalna razbibriga, ovaj roman pruža vam i nova saznanja, kao i put u neke drugačije svetove u koje se ne može tako lako zaći.

Ne bih vam preporučila da čitate ovaj treći deo, ako niste pročitali prva dva. Radnje nemaju baš direktne veze jedna sa drugom, ali mislim da je lepše kada vam je priča dovoljno jasna i razrađena od početka, onako kako treba.

UTISCI O KORICAMA / VIZUELNOM IZGLEDU:

Meni su svi nasovi iz ovog serijala različitih korica.😂 Prethodne su mi se više sviđale, ali šta je tu je! Slova su malo sitnija, ali nije strašno.

GOOD READS:

☆☆☆☆☆

Gospodar senki na Good reads-u

PRATITE ME I NA OSTALIM DRUŠTVENIM MREŽAMA

instagram
facebook

Do sledećeg posta šaljem vam ljubav ♥♥♥,

Anđela

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s